Met pin betalen bij de Electrokarren van Vervoer Houten

Ook bij Vervoer Houten zijn wij continu bezig met nieuwe ontwikkelingen, sinds eind 2021 is het mogelijk om met pin te betalen via een mobiele pinautomaat ! Dit houdt in dat u met uw betaalpas van de bank kunt betalen, net zoals in de supermarkt of op de markt, wel zo handig!

Kunt u ook nog steeds met contantgeld en strippen betalen?Jazeker, maar op termijn is het de bedoeling dat we het gebruik van strippen gaan afbouwen, omdat betalen met de pinpas wel zo makkelijk is.

Kunt u ook nog steeds fooi geven? Jazeker, dit kunt u opgeven bij het betalen of gewoon contant aan de chauffeur geven.

Vervoer Houten

VERVOER HOUTEN is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek bedoeld voor senioren, gehandicapten en mindervaliden met een acute vervoersbehoefte. 

Het wordt uitgevoerd met Electrokarren, die zich mogen verplaatsen over de fietspaden en binnenstraten, en zij zullen – noodgevallen daargelaten – geen gebruik maken van de rondweg.

De drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en “t Waal liggen niet binnen het bereik van Vervoer Houten..

Informatie & Tarieven

Alle ritten worden uitgevoerd van huis tot locatie of omgekeerd, dus exact op maat. Wel zal de planning en de rituitvoering zo goed mogelijk rekening houden met vraag en aanbod. Het kan dus regelmatig voorkomen dat u wordt opgehaald en dan via een ander adres naar uw bestemming wordt gebracht. Er is dan sprake van medepassagiers.

Wilt u zeker zijn van het vervoer, plan uw ritten minimaal een dag van tevoren!

Houdt de postcodes en huisnummers van uw vertrek en eindpunt bij de hand en geef uw telefoonnummer op zodat er, als dat nodig is, contact met u kan worden opgenomen.

TARIEF: de ritprijs is standaard vastgesteld op € 2,50 per enkele reis per persoon.U-pashouders en WMO-pashouders (Regiopas) kunnen op vertoon van de geldige pas gebruik maken van Vervoer Houten met 50% korting !!

Bij reservering dient u het pasnummer op te geven en bij het vervoer zelf moet u de pas laten zien aan de chauffeur en u betaalt  slechts € 1,25 per enkele reis !

Bovendien is het mogelijk om een 10-Strippenkaart á € 12,50 te kopen. De Strippenkaart is verkrijgbaar bij een viertal verkooppunten, t.w.:

  1. The Readshop Houten op het Plein in het Oude Dorp
  2. The Readshop Houten Zuid in Castellum Centrum
  3. Huis van Houten, in de Bibliotheek bij het Station of bij het Koffie Atelier in de Bibliotheek
  4. Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 (Zuid)

Een Standaardrit kost € 2,50 per enkele rit en elke strip is € 1,25 waard, dus dat kost 2 strippen.

Voor WMO-pas en U-pashouders kost een enkele rit     € 1,25 en dan bent u dus "slechts" 1 Strip kwijt.

Met ingang van 1 november 2021 kunt u bij de chauffeur met uw pinpas betalen.

Advies is dan ook: koop 2 Strippenkaarten voor Vervoer van mensen zonder korting ! Dan kan je vijf retourritten met strippen betalen.

       

Voorlopig nog geen VERVOER  op ZATERDAG van 10:00 tot 16:00

Mocht u de Electrocar op straat tegenkomen en mee willen rijden, dan kan dat in overleg met de chauffeur, en voorzover er plaats is natuurlijk.

Alle ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers en zij helpen u graag. Ook rollators kunnen meevervoerd worden en dat geldt natuurlijk ook voor de boodschappen !!