Nieuws

Lees hier nieuws over Vervoer Houten  en ANWB Automaatje Houten


Uit het Houtens Nieuws van 14 oktober 2023, door Irene van Valen

Ben Hund rijdt 250ste rit voor ANWB AutoMaatje Houten
Op 2 oktober reed Ben Hund zijn 250ste rit namens ANWB AutoMaatje Houten. Gert Verboon, coördinator bij AutoMaatje Houten, wist hem te verrassen met een bos bloemen. ,,Naast deze 250ste rit, bemiddelt AutoMaatje deze maand de 1000ste rit van 2023”, vertelt Gert. AutoMaatje Houten bestaat sinds 2019 en is onderdeel van Stichting Duurzaam Vervoer Houten. Waar de golfkarren van Vervoer Houten mensen binnen de Rondweg naar verschillende bestemmingen brengt, vervoert AutoMaatje deelnemers met een mobile beperking naar bestemming buiten de Rondweg. Gert vertelt: ,,We hebben rond de 40 vrijwilligers die de hele week door rijden. Waar Vervoer Houten om 17.00 uur stopt, rijden wij ‘s avonds en in het weekend ook binnen de Rondweg. AutoMaatje staat voor vervoer met de auto met een ‘maatje’ als begeleider. We gaan verder dan een taxi. Wij halen mensen op in de verpleegkamer, verzamelen zo nodig de spullen en brengen hen thuis. Dat contact en die hulp is voor vrijwilligers bijzonder.”

VERANTWOORDELIJK
Ben meldde zich aan toen AutoMaatje Houten nog opstartte: ,,Het is goed om na een werkzaam verleden vrijwilliger te zijn en anderen te helpen. Ik vind dat je na een paar jaar moet switchen om er plezier in te houden. Het is tenslotte wel vrijwillig. Ik koos hiervoor omdat ik me niet hoef vast te leggen op een dag of dagdeel, ik word flexibel ingezet en ontmoet steeds andere mensen. Ze vormen hier geen vaste matches. Ik vind veel voldoening in dit werk; mensen zijn dankbaar. Wij komen vaak precies op tijd, wat soms lastig is voor de Regiotaxi. Daarbij bieden wij zo mogelijk extra steun.” Ben rijdt gemiddeld twee keer in de week, waarbij het vaak gaat om tandarts- of kappersbezoeken. Hij brengt binnenkort een 80-jarige vrouw naar de kapper in Bilthoven. Zij komt daar haar leven lang. ,,Een bijzondere rit is die waarbij ik een licht verwarde vrouw naar een corona priklocatie bracht. Ze kwam niet meer terug. Na zoeken op de locatie en checken bij haar thuis, kreeg ik haar na vier uur telefonisch te pakken. Ze kwam een bekende tegen en reed daarmee naar huis. Ze was mij vergeten. Het was een lastige situatie, want ik voelde me verantwoordelijk.”

COÖRDINEREND
Gert is sinds zomer 2022 coördinator nadat Paul de Kruijf AutoMaatje in Houten opzette. Het is een landelijk initiatief van de ANWB. De ANWB houdt contact met de plaatselijke coördinator en bepaalt de structuur en regels. Zij leveren ook de software waar de matchmakers, de planners voor de chauffeurs en deelnemers en telefonisten mee werken. Gert vertelt: ,,Ik had tijd voor iets nieuws en vond hierin een zinvolle tijdsbesteding, Ik vind het mooi om te zien hoe koppelingen tussen chauffeurs en deelnemers gemaakt worden en hoe zij samen optrekken.”

REGISTRATIE
AutoMaatje zoekt vrijwilligers. Zeker voor de vakantieperiodes. Na aanmelding volgt een ontmoeting met de coördinator. ,,Na overleg weten we wat we van de chauffeur kunnen verwachten en kennen zij de regels. Deelnemers moeten zich ook officieel registeren bij AutoMaatje, anders kunnen wij hen niet helpen. Dat heeft onder andere te maken met een aansprakelijkheidsverzekering. Zij mogen zich dan ook aanmelden, al hebben zij ons nog niet direct nodig.” Voor meer informatie en aanmelding verwijzen we naar www.vervoerhouten.nl. Wilt u ook vrijwiller worden ? Bel ons, zie ook bij  vacatures.

Eind december 2021
Speciale chocoladeletter actie van Albert Heijn Oude Dorp levert 503 Euro op voor Vervoer Houten.

Persbericht 17 augustus 2021

Autobedrijf Nieuwenhuijsen sponsort Vervoer Houten

Sinds een paar jaar vervoert Vervoer Houten met de electrokarren senioren en minder-validen naar een bestemming binnen de Rondweg. Tijdens de lockdown lag het even stil en nam ANWB AutoMaatje Houten de meest noodzakelijke ritten voor zijn rekening. Vervoer Houten is inmiddels weer gestart en heeft een nieuwe sponsor: Autobedrijf Nieuwenhuijsen.

Het ondersteunen van Vervoer Houten met het verhelpen van kleine technische problemen, past binnen de filosofie en klantgerichte werkwijze van het autobedrijf. Tom Nieuwenhuijsen, directeur bij Autobedrijf Nieuwenhuijsen, vertelt: ,,Ons bedrijf zorgt al ruim 35 jaar voor de juiste service van particuliere- en bedrijfsauto’s. Ik ben trots op onze werknemers, die ware autoprofessionals zijn en alles doen voor de auto’s van de klanten. Daarom is het fijn dat wij een initiatief, zoals Vervoer Houten, kunnen helpen om zoveel mogelijk mensen te helpen met vervoer binnen Houten.” Herman Kosten, bestuurslid Vervoer Houten, vindt het fantastisch dat een lokaal autobedrijf met zoveel kennis, kunde en ervaring belangeloos wil ondersteunen.

Uit het Groentje van 26 juni 2021

‘Vervoer Houten weer opgeladen’ door ARVAL

Sinds eind 2020 staan de drie elektrokarren van Vervoer Houten geparkeerd in de parkeergarage van Arval (internationaal aanbieder van mobiliteit), waar ook voorzieningen zijn aangelegd voor het opladen. Vanuit zijn visie op maatschappelijk ondernemen heeft Dick Bakker, directeur van Arval, deze mogelijkheid aangeboden voor een ‘vriendentarief’.

Zowel het bestuur als de chauffeurs zijn zeer tevreden over dit mooie aanbod. ,,Met de receptionisten en de beheerders van ARVAL hebben we al een goede band opgebouwd”, aldus chauffeurscoördinator Adrie, ,,als we iets extra’s vragen wordt het meteen opgepakt.”

VRAAG STIJGT Na een lange onderbreking door de coronapandemie is Vervoer Houten in de tweede week van juni weer begonnen met het rijden van inwoners naar een locatie binnen de Rondweg. Voorlopig wordt er met één kar gereden, de verwachting is snel met twee karren de inwoners van Houten te kunnen gaan vervoeren. Adrie: ,,De vraag naar vervoer stijgt alweer snel, chauffeur Geert moest meteen na het maken van de foto op weg naar zijn eerste klant, zijn hele ochtend was al vol gepland.”

Persbericht 4 februari 2021

PMO Houten ondersteunt vervoersinitiatieven 

In 2021 en 2022 gaan de initiatieven ANWB AutoMaatje (onderdeel van ‘van Houten&co’) en Vervoer Houten hun samenwerking verder verstevigen. Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten
(PMO) heeft een financiële toezegging gedaan van 5.000 € aan de vervoersinitiatieven Duurzaam Vervoer Houten (met de elektrokarren) en het project  AutoMaatje van ‘van Houten&co’. Het Oranjefonds gaf de beide initiatieven al een bijdrage, zodat ze de samenwerking met elkaar verder kunnen vormgeven. Het PMO wil deze samenwerking ook van harte steunen met een financiële bijdrage.
Voorzitter Jan Mol van PMO: “Vanuit PMO Houten hebben wij het initiatief genomen om onderzoek
te doen naar de invulling van de Last Mile voor het bedrijfsleven: het vervoer van personen van het
station naar de bedrijventerreinen tussen 7.00 en 9.00 uur en 17.00-19.00 uur. We werken daarmee samen met ‘van Houten&co’ en de Stichting Duurzaam Vervoer Houten. Ondersteuning van de beide
vervoersinitiatieven in hun ambitie tot nauwere samenwerking past daar ook bij”.
Harry Blume, namens de beide initiatieven: “We zijn erg blij met deze lokale steun van het PMO. Hiermee kunnen we het proces van samenwerking tussen Vervoer Houten en AutoMaatje nog meer kracht bijzetten. Met de samenwerking beogen we ook het versterken van de gezamenlijke dienstverlening naar onze gezamenlijke klanten: inwoners van de gemeente Houten met een vervoersvraag”.
 

Bekijken