Een content titel

Met een ondertitel

Bekijken

Bent u beperkt mobiel, wilt u vervoer door vrijwilligers?

Binnen de Rondweg van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur kies voor de Electrokarren van Vervoer Houten, bel 06-53 88 30 90; Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9 tot 13 uur. Klik op Electrokarren

Buiten de Rondweg of binnen de Rondweg als de Electrokarren niet rijden kies voor ANWB AutoMaatje Houten, bel 06-35 606 501 of mail naar automaatje@vervoerhouten.nl  Klik op Automaatje

Zie onderstaande persberichten bij "Nieuws"

 Gelieve geen voicemail in te spreken voor de Electrokarren
Let op: Reserveren via internet is helaas (nog) niet mogelijk !!

Duurzaam Vervoer Houten

DUURZAAM VERVOER HOUTEN is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer met Electrokarren binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen en buiten de Rondweg met ANWB AutoMaatje Houten. Deze voorzieningen zijn specifiek bedoeld voor senioren, gehandicapten en mindervaliden met een acute vervoersbehoefte. 

De Electrokarren mogen zich verplaatsen over de fietspaden en binnenstraten, en zij zullen – noodgevallen daargelaten – geen gebruik maken van de Rondweg.

De drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en “t Waal  kunnen worden bediend door AutoMaatje Houten.

Informatie & Tarieven

Vervoer Houten de Electrokarren: Alle ritten worden uitgevoerd van huis tot locatie of omgekeerd, dus exact op maat. Wel zal de planning en de rituitvoering zo goed mogelijk rekening houden met vraag en aanbod. Het kan voorkomen dat u wordt opgehaald en dan via een ander adres naar uw bestemming wordt gebracht. Er is dan sprake van medepassagiers.

Wilt u zeker zijn van het vervoer, plan uw ritten minimaal een dag van tevoren en houdt de postcodes en huisnummers van uw vertrek en eindpunt bij de hand en geef uw telefoonnummer op zodat er indien nodig contact met u kan worden opgenomen.

TARIEF: de ritprijs is vastgesteld op € 2,50 per enkele reis per persoon. U-pashouders en WMO-pashouders kunnen op vertoon van de geldige pas gebruik maken van de Electrokarren met 50% korting !!  Bij reservering dient u het korting-pasnummer op te geven en bij het vervoer moet u de pas laten zien aan de chauffeur en betaalt u  slechts € 1,25 per enkele reis !

Bij de chauffeur van de Electrokar kunt u bij voorkeur met uw pinpas afrekenen maar ook contant of met strippen. Deze 10-Strippenkaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar bij 4 verkooppunten, t.w.:

  1. The Readshop Houten op het Plein in het Oude Dorp
  2. The Readshop Houten Zuid in Castellum Centrum
  3. Huis van Houten 1e etage, bij de Bibliotheek bij het Station
  4. Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 (Zuid)

 Voorlopig nog geen VERVOER  op ZATERDAG van 10:00 tot 16:00

Alle ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers en zij helpen u graag. Ook rollators kunnen meevervoerd worden en dat geldt natuurlijk ook voor de boodschappen !! 

ANWB AutoMaatje Houten:  AutoMaatje Houten is een vervoersdienst waarbij vrijwillige chauffeurs mensen vervoeren uit de gemeente Houten en de kleine kernen die minder mobiel zijn. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

U kunt van deze dienst gebruik maken wanneer u bijvoorbeeld een afspraak heeft in het ziekenhuis, bij de dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes, zoals bijvoorbeeld naar de kapper, vrienden of gezellig winkelen kunt gebruik maken van AutoMaatje Houten.

 U kunt contact opnemen met de coördinator voor een éénmalige aanmelding. Nadat u aangemeld bent, kunt u gebruik maken van AutoMaatje Houten. ANWB AutoMaatje Houten rijdt u naar bestemmingen binnen en buiten Houten, ook buiten kantoortijden en in het weekend.

Voor het aanvragen van een rit neemt u minimaal 2 werkdagen van te voren contact op met de coördinator. Dit kan bij voorkeur per e-mail  automaatje@vervoerhouten.nl of per telefoon 06-35 606 501. Wij zijn bereikbaar tussen 9.00-13.00 uur. 

TARIEF: Aanmelden voor AutoMaatje Houten is gratis.
Per rit betaalt u alleen een onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger